preakció húsvét

Egy reménytelenül elkeseredett tanítványi csapathoz érkezett meg az első Húsvét örömhíre. Halál, kővel lezárt sír, ezek mind semmissé lettek. A megváltoztathatattlannak hitt megváltozott. Jézus feltámadt. Öröm, reménység lett a sajátjuk immáron. 
Nem kevesebbet tűztünk ki célul ezen a Húsvéton: örömet és reménységet vinni a gyerekotthonokban élő gyerekek életébe. 
Az első Húsvét is szellemi harc volt. Amiben a győzelmet kivívó Győztes, Júda Ororszlánja bárányként szenvedett. A látszat néha csal, ezt már nagyon jól megtanultuk az otthonban élő gyerekekkel. Isten munkája sokszor a háttérben zajlik, és valós fordulatot erdményez. 
Nem volt ez most sem másképp. Rengeteg technikai nehézségen túlvergődve, elkeseredésből reménység, szomorúságból öröm lett.
És ami a legfontosabb: a gyerekekhez sikerült a reménységet és örömet eljuttatni a budaörsi és a törörkbálinti otthonban.
Csokitojások, azok megkeresésének izgalma. Igeverssel, névre szóló üzenettel ellátott csokik formájában. És a rájuk-gondolás felejthetetlen élményével. 
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét:
 a gyülekezet anyagi, szellemi támogatását, Dórinak, Mike Debinek, Uzonyi Petinek, Pannának a derekas helytállást.
Egy üzenetet adtunk át:
"Mit keresitek a holtak közt az élőt, nincsen itt, mert feltámadt" Lukács 24:5
Ez volt megjelenítve a csokikon.
Azt tisztáztuk a gyerekekkel, hogy a keresés során nagyon fontos tudni egy alapelvet: ott érdemes dolgokat keresni ahol vannak. Ez nagyban hozzájárul a rátalálás sikerességéhez. Ezzel a remek tudással gazdagodva láthattak neki a csokik megkeresésének.
A tanítványok nem jó helyen keresték Jézust Húsvétkor. Már nem volt a sírban. 
Áttörést hozott az életükben a pillanat, amikor rátaláltak, amikor rájuk talált.
Az az imádságunk továbbra is, hogy ezek a gyerekek is átélhessék ezt: találjanak rá Jézusra.
Így lesz igazi örörmük, reménységük és igazi Húsvétjuk.
 
Áldást!
Krisztián